Prośba o zmianę kategorii moich utworów – [OlekDj]
Dzień dobry,
Piszę w sprawie moich utworów, które zostały umieszczone w dziale "AI" na Państwa portalu.
Chciałbym wyjaśnić, że jestem autorem tekstów oraz pomysłodawcą rytmu i struktury tych piosenek. Program Suno służy mi jedynie jako narzędzie do generowania dźwięku, ale cały proces twórczy należy do mnie. Moje utwory to autorskie kompozycje, a nie losowe generacje.
Proszę o przeniesienie moich utworów do odpowiednich kategorii muzycznych (np. House, Disco Polo, Pop) zamiast działu AI.
Z poważaniem,
[OlekDj]
Krótkie uzasadnienie
Autorska warstwa tekstowa: Wszystkie teksty utworów są mojego autorstwa. Nie są to teksty generowane automatycznie, lecz osobista twórczość literacka.
Reżyseria dźwięku: Suno służy wyłącznie jako instrument (syntezator) do realizacji mojej wizji. Ja decyduję o strukturze, tempie, emocjach i ostatecznym brzmieniu utworu.
Kategoryzacja gatunkowa: Moja muzyka posiada wyraźne cechy gatunkowe (np. Disco Polo / House). Słuchacze szukają muzyki według stylu, a nie narzędzi użytych do jej produkcji.
Wizerunek artysty: Jako niezależny twórca buduję swoją markę. Umieszczenie moich utworów w sekcji "AI" jest krzywdzące, ponieważ sugeruje brak ludzkiego wkładu w proces twórczy, co jest nieprawdą.